Hvordan foregår det?

En helt almindelig 20 fods stålcontainer er ved mange gode sponsorers hjælp blevet indrettet til et mobilt fotostudie. Containeren skal flyttes rundt i Esbjerg 25 gange i løbet af et kalenderår. I løbet af året vil 2018 esbjergensere blive fotograferet i fuld figur i containeren. Efterfølgende udkommer der en stor bog, en plakat og en cirka 200 meter lang udstilling i løbet af 2018. Bogen gives som gave til Esbjergs 150 års jubilæum i 2018.

Her skal man bo for at blive fotograferet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herunder kan ses hvordan Frank Segall leverer containeren på et nyt sted – her er det til Musikhuset.

Første Vi er Esbjerg fotodag i 2017

Så er Vi er Esbjerg containeren klar til den første fotodag i 2017 – vi starter torsdag den 12. januar kl. 14.00 – Find selv ud af hvor containeren står. – DEL GERNE

Opslået af Vi er Esbjerg på 11. januar 2017

Herunder kan man se hvordan fotograferingen foregår inde i containeren.

Første Vi er Esbjerg containerfotodag i 2017

Den første containerfotograferingsdag i 2017 blev lidt af en udfordring. Containeren stod ved Nytårskuren på Musikhuset og det blev hurtigt så populært at blive fotograferet at vi havde kø flere gange. Det var rigtig koldt, men mine 3 hjælpere Pernille, Josefine og Nikolai modstod kulden og vi fik fotograferet over 100 esbjergensere.

Opslået af Vi er Esbjerg på 14. januar 2017

formularen

For at det hele skal kunne fungere på en
containerfotodag, er jeg nødt til at have 3 hjælpere med hver gang. Heldigvis er det nemt at skaffe mange dygtige hjælpere!

2016-11-05-14-13-18

musikhusholdet

To hjælpere går udenfor og “fanger” esbjergensere ind og vejleder dem i at udfylde formularen de er nødt til at udfylde/underskrive for at kunne være med.
Formularens oplysninger bliver af den tredie hjælper, indtastet i et regneark der senere sammen med et sæt billedfiler bliver overdraget til Esbjerg Byhistoriske Arkiv og til Det Kgl. Biblioteks Kort- og Billedsamling.

Så kan man måske om 50 år forske lidt i hvordan esbjergenserne så ud i 2018.

I denne lille video kan man se hvordan den efterfølgende kontrol af de oplysninger esbjergenserne har opgivet i containeren bliver foretaget – selve billedudvælgelsen er altid foretaget i containeren og oftest sammen med den pågældende esbjergenser.

Det næste i processen er billedredigeringen som foretages efter hver containerfotodag.

Efter den sidste fotograferingsdag i oktober måned i år, påbegyndes redigering af bogen der skal udkomme i marts 2018. Samtidigt udkommer også en stor plakat trykt på begge sider med ca 500 esbjergensere på – den skal sælges til fordel for Hjemløses Venner i Esbjerg.

foto/photo: MEDVIND/Bent SørensenNår bogen og plakaten er udkommet går vi i gang med at lave udstillingen. Det bliver en stilladsudstilling den bliver ca. 200 meter lang og bliver sat op på Kongensgade/Torvet i juni måned 2018.

I forbindelse med Tall Ships Race, der starter ca. 20. juli 2018 bliver udstillingen bygget om til en labyrint der kommer til at stå på Dokhavnen

 

Del gerne: