Hvorfor & hvem?

I 2011 fik jeg idéen til projektet ”Vi er Esbjerg”. Dengang besluttede jeg at Esbjerg skulle have en slags ”folkegave” til sin 150 års fødselsdag i 2018.

Min tanker gik i retning af at lave en omfattende billeddokumentation af hvordan vi i Esbjerg ser ud i dag og hvordan byen og havnen ser ud – altså et slags øjebliksbillede, der kan gemmes for eftertiden. Om 50 år synes man jo sikkert også som vi gør i dag: at det er rigtig sjovt at se hvordan mennesker i Esbjerg så ud for længe siden.

Der skal fotograferes over et helt kalender år. Det betyder at alle årstiders beklædning vil blive vist på billederne, både badetøj, arbejdstøj og vintertøj. Samtidig vises også, med billeder taget fra en lift, de forskellige områder hvor containeren bliver placeret

På denne måde giver vi de fremtidige indbyggere i Esbjerg mulighed for at få et samlet billede af Esbjerg og en stor del af esbjergenserne som det var i 2016-17.

Fotograferingen starter i uge 42 i 2016 og fortsætter i 12 måneder cirka hver anden uge – du kan følge med her på www.esbjerg150.dk eller på www.facebook.com/vieresbjerg

…og hvem er jeg så?

Fotograf Bent “Medvind” Sørensen – efter snart 35 år i Esbjerg, føler jeg mig også snart som en indfødt esbjergenser. Så jeg mener at jeg godt kan tillade mig at give Esbjerg en fødselsdagsgave.
Del gerne: