Vi er Esbjerg Sangen

I dag blev 10 vinder idéer i GenIN* projektet præsenteret på Esbjerg Rådhus for de mange virksomheder og institutioner der i forbindelse med projektet har stillet 100 af byens 8. klasseselever en opgave.

Vi er Esbjerg projektet har også stillet en 8. klasse på Bakkeskolen en opgave – nemlig at lave en Vi er Esbjerg sang bl.a. udfra nogle af de besvarelser som cirka 250 esbjergenser i containeren, har svaret på dette spørgsmål: “hvad synes du bedst om ved at bo i Esbjerg.

Det blev en fantastisk sang de 6 piger fra 8. klassen sammen med en musikgruppe bestående af Esbjergs Kulturskole mange talenter.

Sangen er lavet til Esbjerg og vil næste gang blive anvendt i forbindelse med udgivelsen af bogen og plakaten den 22. februar.

Da sangen blev spillet var publikum virkelig engageret!

*) hvad er GenIN:

Mød den nye generation af innovative unge

Generation of Innovation. Sådan kan man beskrive nutidens børn og unge, der i høj grad kommer til at fokusere på innovation og iværksætteri i deres til gang til verden. I projekt GenIN er en række virksomheder, foreninger og offentlige institutioner gået sammen om at geare folkeskoleelever til at finde på innovative løsninger på aktuelle udfordringer.

Det begynder i Esbjerg Kommune. Derefter følger resten af landet og meget gerne også udlandet. Ambitionerne for GenIN er store, og det samme er troen på, at netop innovation og iværksætteri bliver nøgleord i fremtidens udvikling af vores samfund. Derfor er det vigtigt at fokusere på netop den generation, der skal drive det hele videre.

Det gør GenIN, som i tre måneder har sat de gode ideer på skoleskemaet. 100 elever fra hele 8. årgang på Cosmosskolens tre afdelinger, Bakkeskolen Cosmos, Boldesagerskole Cosmos og Spangsbjergskolen Cosmos, deltager i forløbet, der i otte hele skoledage tager eleverne med igennem et undervisningsforløb uden bøger og lektier. I stedet bruger eleverne visuelle værktøjer, som er knyttet til den digitale platform ”vielskerideer”.

GenIn er udviklet af børnepsykolog Gert Barslund, digital iværksætter Marco Macartney og direktør Christian Juel Adamsen, og samarbejdspartnerne er et fællesskab af virksomheder, foreninger og offentlige institutioner som eksempelvis Esbjerg Kommune, Mærsk Oil, Ingeniør’ne, Rotary og Red Barnet Ungdom. Hver især har de stillet eleverne over for konkrete udfordringer, som det er elevernes opgave at finde på innovative løsninger af.

Brug for kvikke hoveder

Hvad skal der til for at forhindre unge i at begynde at ryge? Hvordan kan man mindske antallet af ensomme unge i Esbjerg Kommune? Hvordan kan fremtidens skolesystem se ud? Hvordan kan det internationale miljø i Esbjerg Kommune styrkes? Sådan lyder nogle af de problemstillinger, som eleverne via den digitale platform skal udvikle nye ideer til at løse.

 

Del gerne: